Anasayfa , AVRUPA , Kassel’de Sınır Direnişi Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Kassel’de Sınır Direnişi Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

kasselydg2KASSEL | 20 – 12 – 2014 | Kassel da yapılan Enternasyonal Dayanışma Perspektifi-Suriye/Türkiye sınırında Politik bir Seyehat değerlendirmesi adı altında gerçekleşen etkinlikte YDG MYK temsilcisi katılarak, sınır ziyareti hakkında gözlemlerini anlattı.

Rojava Dayanışma Komitesi tarafindan gerceklesen etkinliğe 35 kişi katılım sağladı. Programa Komite tarafından hazırlanan mizik dinletisi ile baslandı. Seslendirilen parçalar, komitede yeralan MLPDtemsilcileri tarafindan Kobane için uyarlanmıştı. Ardından komiteden yer allan YDG temsiclsi, etkinlik ve  dayanışma komitesi hakkında bilgiler verdi. yapılan bilgilendirme ve açılıştan sonra konuya dair bir kısa film gösterildi. Ardından söz alan YDG MYK temsilcisi bir saatlik bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumda, bölge ziyareti hakkında bilgiler verildi. Orada yaşanan direniş ve alternatif yaşam pratiklerini anlatan YDG temsilcisi, direnişin sınırın her iki tarafında yaşandığına dair bilgiler verdi. Politik gelişmeler hakkında da bilgiler veren MYP temsilcisi, IŞİD’in arka planı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve Kobanê direnişinin Türkiye tarafında ki etkileri ile faşist TC’nin saldırıları hakkında somut bilgiler verdi. Son olarak Avrupa’da gelişen ırkçı ve faşist zihniyet, ile emperyalist politikaların bölgeye yansıması hakkında değerlendirmeler yapan temsilci, Avrupa’da her ilerici ve demokrat kesimin görevleri hakkında görüşlerini sundu. Verilen kısa molanın ardından soru ve değerlendirme bölümüne geçildi.

Sorulara verilen cevaplardan sonra katılımcılar görüşlerini sundular. Yapılan değerlendirmelerde mücadelenin sadece Kobanê’de yürütülmediğini, uzun zamandır Kassel’de yapılmayan eylem birliği çalışmalarının da bu mücadelede önemli yerde durduğuna değinildi. Etkinlik YDG MYK temsilcisinin mücadeleyi yükseltme çağrısı ile son buldu.

—————————————————

Mit dem Namen: Perpektiven Internationaler Solidarität- ein politischer Reisebericht von Grenze Türkei/ Syrien veranstaltet das Solidaritäts Komitee für Rojava eine Veranstaltung. Um einen Reisebericht zu absolvieren wurde der YDG Vertreter eingeladen. Die Veranstaltung wurde von 35 Personen besucht.
Die Veranstaltung am 12.12.2014 began mit einem selbst geschriebenes Lied über Kobane  anschließend hat ein komitee mitglied einen eine kleine Einführung gemacht.
Nach der einführung wurde ein kurzer film gezeigt und anschließend wurde der Reisebericht vorgetragen. Nach dem Vortrag wurde eine kleine Pause angelegt.

Nach der Pause ging es mit vollen Züge mit den Fragen weiter. Die Fragen zeigten, dass große Intresse an diesem Thema bestand. Die Fragen zeigten, dass die präsentation erfolgreich war. Die anschließende Kommentare waren sehr positive.