Anasayfa , YDG , 28. Gençlik Kültür Sanat Festivalinde: ”SANATINLA 68 KUŞAĞI’NIN DİRENİŞ RUHUNU KUŞAN!”

28. Gençlik Kültür Sanat Festivalinde: ”SANATINLA 68 KUŞAĞI’NIN DİRENİŞ RUHUNU KUŞAN!”

SANATINLA 68 KUŞAĞI’NIN DİRENİŞ RUHUNU KUŞAN!

“Gündüzden bir avuç güneş çalıp,
Geceyi ateşe verelim”

Yaşamda burjuvaziye ait her türden faşist ve benzeri gericiliğe karşı yaratılan ve sürdürülen devrimci mücadele, kendi iç dinamiği içerisinde sanatsal ve kültürel karşı koyuşunu ve bunun araçlarını da beraberinde yaratır. Bu bazen insanın ciğerlerini parçalarcasına haykıracağı bir şarkı, ressamın tuvale aktardığı bir resim, bir tiyatro oyunu, bir direniş halayı, bir heykel, bir film yada benzeri şekillerde kendini ifade eder. Çünkü ezilenlerin sanatı diğer bir şekliyle ezilenlerin savaşının bir yansımasıdır.

Burjuvaziye ait her tarih sayfası kirli savaş ve katliamlarla dolu. Bugün hala mevcut sistem dünyanın farklı coğrafyalarında yakmaya, yıkmaya ve yok etmeye devam ediyor. Yakın zamanda Ortadoğu’da ve Kürdistan’da yaşananlar bunun en reel örneğidir. Yine kısa bir süre önce Almanya’nın bazı şehirlerinde yaşanan göçmen avı, G20 Operasyonu, Avrupa sınırlarına birbir çekilen tel örgüler, en temel hakların yok sayıldığı yeni polis yasaları, Fransa’da işçileri-öğrencileri sokağa döken eğitim ve iş reformu, Katalonya’da bağımsızlık mücadelesi, dünya hapishanelerini dolduran binlerce politik tutsak, Efrin İşgali ve şu anda hala dumanların yükseldiği Dersim dağlarında ki yangın ve sıralayamadığımız yüzlerce saldırı Emperyalist Kapitalist sistemin hanesine yazılmış durumda.

İsyan denilen ve ezilenlerin yeniyi yaratan yıkıcı gücü işte tamda böyle dönemlerde meşrulaşır. Çünkü bazı başkaldırılar vardır ki dünyayı temellerinden sarsmayı başarmış, genç kuşaklar ve gelecek yüzyıllara umut olmuştur. Tıpkı Paris’te bir Mayıs sabahı başlayarak tüm dünya da adaletsizliğin yerine adaleti, köleliğin yerine özgürlüğü, kötünün yerine iyiyi, yanlışın yerine doğruyu, eskinin yerine yeniyi koyan Devrimci 68 Kuşağı gibi.

68 Kuşağı’nın özgürlüğe olan özlemi, sokakları tutuşturan isyan bilinci ve devrime olan inancı YDG’nin varlık sebeplerinden biridir aynı zamanda. Çünkü 68 Kuşağı sokaklarda yaratılmış bir başkaldırı festivalidir. Yoğun mücadele günlerinin bizleri beklediği şu günlerde, yaklaşan 28. Gençlik Kültür Sanat Festivali’nin coşkusunu yaşıyoruz.

“Festivalimizi kendisinden güç aldığımız yoldaşımız Yetiş Yalnız’ın devrim için sanat idealiyle bütünleştireceğiz.

Gençlik Kültür Sanat Festivali yirmisekiz yıldır yoğun emeklerle hazırlanan, ve biz göçmen gençleri alternatif bir dünya mümkün şiarıyla bir araya getiren bir festival. Yoğun çabalarla hazırlanmış kültürel ve sanatsal ürünlerin kollektif bir paylaşımla sunulduğu bir arenadır festivalimiz. Genç katılımcıların Müzik, Tiyatro, Halkoyunları ve Şiir & Öykü gibi sanat dallarında sunacağı ürünleri coşkuyla izleyecek, omuz omuza alkışa duracağız. Devrimci sanatın salonlara sığmayan gücünü sokaklara taşıyacağız.Birbirinden değerli jüri üyesi ve misafir sanatçıların da bizlerle olacağı festivalimizi, bir süre önce aramızdan ayrılan ve varlığıyla kendisinden güç aldığımız yoldaşımız Yetiş Yalnız’ın devrim için sanat idealiyle bütünleştireceğiz.

Sistemin tekçi ve yozlaştıran sanat anlayışını tersyüz etmeyi amaç edinen, özünü ezilenlerin cephesine dönen festivalimizi bu sene 68 Kuşağı’nın bizlere emanet ettiği devrimci değerlere adıyoruz. Önümüzde duran tüm sorunların çözümü için rehber edindiğimiz bu değerler, mücadelemizin naçizane mihenk taşları olarak her daim yanıbaşımızda olmaya devam edecekler.

10 Kasım 2019 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşecek olan 28. Gençlik Kültür Sanat Festivalimiz bir başkaldırı festivalidir. Direniş yüklü marşların coşku dolu halaylara karışacağı, umut dolu şiirlerin tiyatral estetikle birleşeceği bir festival olacağı duygusunu hep birlikte yaşamak için siz göçmen emekçi gençleri 28. Kültür Sanat Festivali’mize katılmaya çağırıyoruz.

Festival Dalları ve Jürileri

Tiyatro: Tümay Kilinçel, Hüseyin Barlas, Serap Doğan Sari, Caner Sunar
Müzik: Hakan Vreskala, Sebahat Beyazgül, Efkan Şeşen
Halk Oyunları: Yilmaz Beyazgül, Mustafa Lala, Nawin Demircian,
Şahin Özer
Şiir/Öykü: Halil İçöz, Meral Akyol, Hasan Sağlam
Karikatür: Online Oylama

Konuk Sanatçılar:
Hakan Vreskala, Efkan Şeşen, Gehörwäsche

Festival Tarihi ve Yeri
10 Kasım 2018 – Saat 11:00
SAALBAU Sossenheim – Siegener Straße 22  – 65936 Frankfurt am Main – ALMANYA

 

Yarışmacı Başvuru Formu İçin Tıkla (son başvuru tarihi 3.11.2018)