Anasayfa , YDG , 27. YDG Merkezi Kongresi ‘’Baskılarınıza Karşı Cevabımız; Direnişimiz!’’ sloganı ile gerçekleştirildi!

27. YDG Merkezi Kongresi ‘’Baskılarınıza Karşı Cevabımız; Direnişimiz!’’ sloganı ile gerçekleştirildi!

FRANKFURT | 03.03.2019 | YDG Merkezi Kongresi ‘’Baskılarınıza Karşı Cevabımız; Direnişimiz!’’ sloganı ile gerçekleştirildi.

Merkezi Kongre cumartesi günü saat 12 itibari ile başladı. MYK tarafından yapılan açılış konuşmasında katılan delegeler selamlanarak YDG Onur Üyeleri şahsında tüm dünya devrim ve demokrasi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Delege Tespitinde 5 Üyeye 1 Delege sistemi ile 24 Delege ile kongre açıldı.

Merkezi Yönetim Kurulu tarafından faaliyet raporuna ilişkin Almanya Ülke Kurultayı, ülke ve bölgelerden gelen raporlar sunuldu. Faaliyet Raporuna ilişkin 20’den fazla Delegenin söz alıp değerlendirmede bulunması olumlandı. Merkezi Faaliyetler, Üye Kampanyası, Turgut Kaya Kampanyası, Okuma Kampanyası, ATİK Gençlik ve Tatil Kampı, Gençlik Kültür ve Sanat Festivali, Merkezi YDG Kampı, Kadın Çalışması, Enternasyonal Çalışmalar ve Basın Yayın Faaliyeti üzerine tartışmalar sürdürülürken eksik yanlara dikkat çekildi. Kongre’ye katılım sağlayan SYM ve Rebell adına yapılan selamlama mesajlarında ortak çalışma kültürünün geliştirilmesini vurgulanırken YXK tarafından da selamlama videosu yollandı.

ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan’ın Kongre’de yaptığı konuşma:

FRANKFURT | YDG 27. Merkezi Kongresinde ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan konuşuyor:

Posted by AHM- ATİK Haber Merkezi on Saturday, 2 March 2019

Önümüzdeki dönem MYK’sına bir senelik perspektif olarak hazırlanan taslak yazısına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmelerin ardından ülke ve bölgelerden gelen değişiklik önerileri sunuldu. ‘’Yeni Polis Yasalarına karşı örgütlenecek direniş, kolluk güçleri içerisinde ırkçılık, Fransa’da Polis Baskısı, bir dönüm noktası olarak Hamburg G20 süreci, ‘işi aşırı uç’ teorisi, baskılar öfkeyi doğurur, öfke ise baskılara karşı mücadeleyi’’ gibi konu başlıklarına yönelik tartışmalar sürdürülürken YDG olarak ne yapılacağı konusuna ağırlık verildi. Alanlardan çalışmalara yönelik deneyim ve tecrübelerin aktarımı ile tartışmalar yürütüldü. Birinci günün sonunda Gehörwäsche ve Umuda Haykırış elemanlarının yanı sıra Emre Kaya ile beraber kültürel program düzenlendi. Direniş halayları ile birinci gün yaklaşık saat 21’de sonlandı.

İkinci gün Delege Tespiti ile saat 8:30’da başladı. Taslak yazısı üzerine yapılan tartışmaların sonlandırılması üzerine Yeni Organların seçimlerine gidildi. Önümüzdeki Dönem’e yön verecek Merkezi Yönetim ve Denetim Kurulları seçildi. ATİK Kongresine seçilen delegelerin ardından, önergeler sunuldu. Dilek ve Temennilerin ardından ‘’Birlik, Mücadele, Zafer, Yaşasın ATİK, YDG, Yeni Kadın’’ sloganı ile kongre sonlandırıldı.