Anasayfa , AÇIKLAMA/ERKLÄRUNG , Sağcı aşırı fikirli kışkırtıcılar, AfD ve CDU politikacıları ve finansörler, milyonlarca insanı Almanya’dan sürgün etmeyi amaçlamaktadır.

Sağcı aşırı fikirli kışkırtıcılar, AfD ve CDU politikacıları ve finansörler, milyonlarca insanı Almanya’dan sürgün etmeyi amaçlamaktadır.

Sağcı aşırı fikirli kışkırtıcılar, AfD ve CDU politikacıları ve finansörler, milyonlarca insanı Almanya’dan sürgün etmeyi amaçlamaktadır. Geçen yılın Kasım ayında gazeteciler tarafından belgelenen ve gizli bir toplantıda sağcı politikacılar ve ırkçıların bir araya geldiği bir plan ortaya çıktı. Söz konusu plan, sığınmacılar ve göçmenlerin milyonlarca kişinin sürgün edilmesini öngörmektedir. Bir gazeteci, toplantıyı bir kamera ile belgeleyerek, katılımcıların düşünce yapısına uymayan insanları Almanya’dan uzaklaştırmak istediklerini ortaya çıkardı. Bu kişiler arasında göçmen kökenli ve Alman vatandaşı olanlar da bulunmaktadır.

Bu bir zaman dönümü değil, tarih kendini tekrar ediyor! Nazizm döneminde bu terim “Aryan” takıntısı yaratılarak istismar edildi ve iddia edilen üstün bir ırkı tanımlamak için kullanıldı. Nazi rejimi, bu kavramla uyuşmayan insanları hedef aldı ve onları “Aryan olmayan” olarak ayrımcılığa tabi tuttu. Bu ayrım, aslında “Aryan olmayan” olarak sınıflandırılan etnik gruplara karşı ırkçı ideoloji ve insanlık dışı önlemlere yol açtı.

Bu absürt ve ırkçı planların yanı sıra, yaklaşık iki ay önce, sözde bir “Yeniden Göç” politikasının toplumda nasıl meşrulaştırılabileceği tartışıldı. Hedef, sosyal medyada göçmenlere karşı nefreti yaymak ve özellikle gençleri manipüle etmek ve onları faşist bir yöne yönlendirmekti. Bu durum, faşistlerin, ırkçıların ve kapitalistlerin toplumumuzun sosyal dayanışmasını baltalamak için ortak çıkarlar takip ettiğini bir kez daha göstermektedir.

Biz antifaşist, devrimci ve demokratik gençlik olarak insanları ırkçı ve faşist düşünceler ile dışlayan , ikinci sınıf insan olarak damgalamaya çalışan bu sisteme karşı örgütlenmenin en öncelikli hedef olduğunu düşünüyoruz. Bu gereklilik, sivil meclislerde ve toplumda artan sağcı eğilimler göz önüne alındığında özellikle önemli bir yerde durmaktadır.

YDG – Yeni Demokratik Gençlik