Anasayfa , AVRUPA , Hanau Katliamını unutmadık, unutmayacağız!

Hanau Katliamını unutmadık, unutmayacağız!

19 Şubat 2020 tarihinde aşırı sağcı Tobias R. tarafından Hanau’da iki ayrı kafeye saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucunda Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz, Said Nesar Hashemi, Mercedes Kierpacz, Hamza Kenan Kurtovic, Vili-Viorel Paun, Fatih Saraçoğlu, Ferhat Ünvar ve Kaloyan Velkov hayatını kaybetmişti.

Katliamın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen saldırının arkasında kimlerin olduğu henüz ortaya çıkarılmadı. Katliam sonrası soruşturmayı yürüten polisler tarafından katliamı yapan kişinin psikolojik sorunlarından dolayı bu saldırıyı gerçekleştiğirdiği açıklanmıştı. Tıpkı daha önceki ırkçı katliamlar gibi bu saldırıda psikolojik nedenler öne sürülerek üstü kapatılmaya çalışılıyor. Ancak çok iyi biliniyor ki bu saldırılar bir neden değil sonuçtur. AFD gibi Irkçı partilerin açıktan örgütlenmelerine demokrasi maskesi takılarak hoşgörü gösterilmesi , ırkçılığın bir düşünceymiş gibi ortaya atılması yaşanılan bu katliamın kimler tarafından organize edildiğini bize net bir şekilde göstermektedir. Nazi gruplarının sürekli olarak devlet kurumlarının, polis teşkilatlarının içerisinde ortaya çıkması ise devletin ve sistemin kimin ellerinde olduğunu açıklar niteliktedir. Durum böyleyken Hanau katliamının faillerinin ortaya çıkarılmasını sağlayacak olan sadece örgütlü antifaşist mücadelemizdir.

Katliamı gerçekleştirenleri, onları destekleyenleri ve koruyanları çok iyi tanıyoruz. Katledilenleri unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı birkez daha yineliyoruz. Bu bilinçle Hanau katliamının yıldönümünde antifaşist mücadeleyi yükselterek sokaklara çıkma çağrısı yapıyoruz. Katliamın yıldönümünde sokaklara çıkalım, katillerden hesap soralım.

18.02.2022
* Frankfurt: Vorabenddemo Galluswarte (18:00)

19.02.2022
* Hanau: Marktplatz (16:00)
* Duisburg: König-Heinrich-Platz (13:00)
* Köln: Mülheim (15:00)
* Hannover: Demo: Halim-Dener-Platz (13:00)
* Hannover: Kundgebung: am Steintorplatz (15:00)
* Stuttgart: Eckensee (15:00)
* Ulm: Münsterplatz (15:00)